hae

E aʻo e pili ana i ka pale ʻana o ka graphene / carbon nanotube i hoʻoikaika ʻia i ka alumina ceramic coating

1. Hoʻomākaukau i ka uhi
I mea e hoʻomaʻamaʻa ai i ka hoʻāʻo electrochemical hope, koho ʻia ʻo 30mm × 4 mm 304 kila kila ma ke kumu.Polani a wehe i ke koena o ka papa oxide a me na wahi popo ma ka ili o ka substrate me ke one, e hookomo ia lakou i loko o ka beaker i loko o ka acetone, e malama i na stains ma ka ili o ka substrate me ka bg-06c ultrasonic cleaner o Bangjie electronics company no 20min, wehe. e hoʻohana i nā ʻōpala ma ka ʻili o ka substrate metala me ka waiʻona a me ka wai i hoʻomaʻemaʻe ʻia, a hoʻomaloʻo iā lākou me kahi blower.A laila, ua hoʻomākaukau ʻia ka alumina (Al2O3), graphene a me ka hybrid carbon nanotube (mwnt-coohsdbs) ma ke kaulike (100: 0: 0, 99.8: 0.2: 0, 99.8: 0: 0.2, 99.6: 0.2: 0.2), a hoʻokomo ʻia i loko. he wili poepoe (qm-3sp2 o Nanjing NANDA mea hana mea kani) no ka wili poepoe a me ka hui pu ana.Ua hoʻonohonoho ʻia ka wikiwiki o ka wili pōleʻa i 220 R / min, a ua hoʻohuli ʻia ka wili pōleʻa i

Ma hope o ka wili poepoe, e hoʻonoho i ka māmā holo o ka pahu wili kinipōpō i 1/2 ma hope o ka pau ʻana o ka wili kinipōpō, a e hoʻonoho i ka māmā holo o ka pahu wili kinipōpō i 1/2 ma hope o ka pau ʻana o ka wili kinipōpō.Hoʻohui like ʻia ka ʻāpana seramika i wili ʻia i ka pōleʻa a me ka mea hoʻopili e like me ka hakina nui o 1.0 ∶ 0.8.ʻO ka mea hope loa, ua loaʻa ka hoʻopili ceramic adhesive ma ke kaʻina hana curing.

2. Ho'āʻo corrosion
Ma kēia noiʻi ʻana, hoʻohana ka hoʻāʻo ʻino electrochemical iā Shanghai Chenhua chi660e electrochemical workstation, a hoʻohana ka hoʻāʻo i kahi ʻōnaehana hoʻāʻo electrode ʻekolu.ʻO ka electrode platinum ka electrode kōkua, ʻo ke kala kala chloride electrode ka electrode kuhikuhi, a ʻo ka laʻana i uhi ʻia ʻo ia ka electrode hana, me kahi wahi hoʻolaha kūpono o 1cm2.E hoʻohui i ka electrode kuhikuhi, electrode hana a me ka electrode kōkua i loko o ke kelepona electrolytic me ka mea kani, e like me ka hōʻike ʻana ma nā Kiʻi 1 a me 2. Ma mua o ka hoʻāʻo ʻana, e hoʻoinu i ka hāpana i loko o ka electrolyte, ʻo ia ka 3.5% NaCl solution.

3. Ka nānā 'ana o Tafel o ka ho'ohehe'e electrochemical o nā uhi
Hōʻike ka Fig. 3 i ka pihi Tafel o ka substrate uncoated a me ka uhi seramika i uhi ʻia me nā mea hoʻohui nano like ʻole ma hope o ka ʻino electrochemical no 19h.Hōʻike ʻia ka ʻikepili corrosion voltage, corrosion current density a me ka ʻikepili hoʻāʻo impedance uila i loaʻa mai ka hoʻāʻo corrosion electrochemical ma ka Papa 1.

Waiho mai
I ka liʻiliʻi ʻana o ka nui o ka corrosion a ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hopena o ka pale ʻana i ka corrosion.Hiki ke ʻike ʻia mai ka Figure 3 a me ka papa 1 i ka manawa o 19h ka manawa corrosion, ʻo ka nui o ka corrosion voltage o ka pahu metala matrix he -0.680 V, a ʻo ka nui o ka nui o ka corrosion o ka matrix ka nui loa, hiki i 2.890 × 10-6 A. /cm2 。 I ka uhi ʻia ʻana me ka ʻili alumina seramika maʻemaʻe, ua emi ka nui o ka corrosion o kēia manawa i 78% a ʻo PE he 22.01%.Hōʻike ia he ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana o ka uhi seramika a hiki ke hoʻomaikaʻi i ka pale ʻana o ka corrosion o ka uhi i ka electrolyte neutral.

I ka hoʻohui ʻia ʻana o 0.2% mwnt-cooh-sdbs a i ʻole 0.2% graphene i ka uhi ʻana, ua emi ka nui o ka corrosion o kēia manawa, ua hoʻonui ʻia ke kūpaʻa, a ua hoʻomaikaʻi hou ʻia ke kūpaʻa corrosion o ka uhi, me ka PE o 38,48% a me 40,10%.Ke uhi ʻia ka ʻili me ka 0.2% mwnt-cooh-sdbs a me ka 0.2% graphene i hui pū ʻia me ka alumina, ua hoʻemi hou ʻia ke ʻano o ka corrosion mai 2.890 × 10-6 A / cm2 a hiki i 1.536 × 10-6 A / cm2, ʻo ke kūpaʻa kiʻekiʻe. waiwai, mahuahua mai 11388 Ω i 28079 Ω, a me ka PE o ka uhi hiki ke hiki i 46.85%.Hōʻike ia i ka huahana i hoʻomākaukau ʻia he kūpaʻa maikaʻi ka corrosion, a ʻo ka hopena synergistic o carbon nanotubes a me graphene hiki ke hoʻomaikaʻi maikaʻi i ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi seramika.

4. Ka hopena o ka manawa hoʻoluʻu i ka impedance uhi
I mea e 'imi hou aku ai i ke ku'e o ka corrosion o ka uhi, e noonoo ana i ka mana o ka manawa immersion o ka hāpana i loko o ka electrolyte ma ka ho'ā'o 'ana, ua loa'a nā pale ho'ololi o ke kū'ē o nā pale 'ehā i ka manawa kaiapuni like 'ole, e like me ka hō'ike 'ana ma ke Ki'i. 4.

Waiho mai
I ka hoʻomaka mua o ka hoʻoinu ʻana (10 h), ma muli o ka maikaʻi maikaʻi a me ke ʻano o ka uhi, paʻakikī ka electrolyte e hoʻokomo i loko o ka uhi.I kēia manawa, hōʻike ka uhi ʻana o ka ceramic i ke kūpaʻa kiʻekiʻe.Ma hope o ka hoʻoluʻu ʻana no kekahi manawa, emi nui ke kū'ē, no ka mea me ka hala ʻana o ka manawa, hana mālie ka electrolyte i kahi ala corrosion ma o nā pores a me nā māwae i loko o ka uhi a komo i loko o ka matrix, e hopena i ka emi nui o ke kū'ē o ka. ka uhi ʻana.

I ka lua o ka pae, i ka wā e hoʻonui ai nā huahana corrosion i kahi nui, paʻa ka diffusion a paʻa iki ka ʻā.I ka manawa like, i ka wā e komo ai ka electrolyte i loko o ka pilina paʻa o ka papa lalo / matrix hoʻopaʻa ʻana, e pane nā molekala wai me ka mea Fe i loko o ka matrix ma ka hui ʻana o ka uhi / matrix e hana i kahi kiʻiʻoniʻoni metala ʻokiʻoki. ke komo ʻana o ka electrolyte i loko o ka matrix a hoʻonui i ka waiwai kū'ē.Ke hoʻoheheʻe ʻia ka matrix metala ʻole i ka electrochemically, hana ʻia ka hapa nui o ka ua ʻōmaʻomaʻo flocculent ma lalo o ka electrolyte.ʻAʻole i hoʻololi ke kala electrolytic i ka wā e koho ai i ka hāpana i uhi ʻia, hiki ke hōʻoia i ke ʻano o ka hopena kemika ma luna.

Ma muli o ka manawa pōkole pōkole a me nā kumu hoʻoikaika nui o waho, i mea e loaʻa hou ai ka pilina hoʻololi pololei o nā ʻāpana electrochemical, ʻike ʻia nā pihi Tafel o 19 h a me 19.5 h.Hōʻike ʻia ka nui o ka corrosion i kēia manawa a me ke kūpaʻa i loaʻa e ka polokalamu loiloi zsimpwin ma ka Papa 2. Hiki ke ʻike ʻia i ka wā i hoʻomoʻi ʻia no 19 mau hola, i ka hoʻohālikelike ʻia me ka substrate ʻaʻole, ʻo ke ʻano o ka corrosion o kēia manawa o ka alumina maʻemaʻe a me ka alumina composite uhi i loaʻa nā mea hoʻohui nano. liʻiliʻi a ʻoi aku ka nui o ka waiwai kūʻē.ʻO ka waiwai kū'ē o ka uhi pālima i loaʻa ka carbon nanotubes a me ka uhi i loaʻa i ka graphene ua aneane like ia, ʻoiai ʻo ka hoʻopili ʻana me ka carbon nanotubes a me ka graphene composite mea i hoʻonui nui ʻia, ʻO kēia no ka hopena synergistic o hoʻokahi-dimensional carbon nanotubes a me ʻelua-dimensional graphene. hoʻomaikaʻi i ka pale ʻana i ka corrosion o ka mea.

Me ka piʻi ʻana o ka manawa hoʻomaʻamaʻa (19.5 h), piʻi ke kūʻē ʻana o ka substrate ʻole, e hōʻike ana aia ia i ka lua o ka pae o ka corrosion a me ke kiʻi ʻoniʻoni metala i hana ʻia ma ka ʻili o ka substrate.Pēlā nō, me ka hoʻonui ʻana o ka manawa, piʻi aʻe ke kūʻē ʻana o ka alumina ceramic coating maʻemaʻe, e hōʻike ana i kēia manawa, ʻoiai aia ka hopena lohi o ka uhi seramika, ua komo ka electrolyte i ka pilina paʻa o ka coating / matrix, a hana i ke kiʻi oxide. ma o ka hopena kemika.
Ke hoʻohālikelike ʻia me ka uhi alumina i loaʻa ka 0.2% mwnt-cooh-sdbs, ka uhi alumina i loaʻa i ka 0.2% graphene a me ka uhi alumina i loaʻa i ka 0.2% mwnt-cooh-sdbs a me 0.2% graphene, ua emi nui ke kūpaʻa o ka uhi me ka hoʻonui ʻana o ka manawa. e 22.94%, 25.60% a me 9.61%, e hōʻike ana i ka electrolyte ʻaʻole i komo i loko o ka hui ma waena o ka uhi a me ka substrate i kēia manawa, ʻo ia ke kumu o ke ʻano o ke kalapona nanotubes a me ka graphene poloka i ke komo ʻana i lalo o ka electrolyte, pēlā e pale ai. ka matrix.Ua hōʻoia hou ʻia ka hopena synergistic o nā mea ʻelua.ʻOi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi i loaʻa i ʻelua mau mea nano.

Ma o ka pihi Tafel a me ka pihi hoʻololi o ka waiwai impedance uila, ua ʻike ʻia ʻo ka alumina ceramic coating me graphene, carbon nanotubes a me kā lākou hui ʻana hiki ke hoʻomaikaʻi i ke kūpaʻa corrosion o ka matrix metala, a me ka hopena synergistic o nā mea ʻelua hiki ke hoʻomaikaʻi hou i ka corrosion. ka pale ʻana o ka uhi seramika adhesive.I mea e ʻimi hou aku ai i ka hopena o nā mea hoʻohui nano i ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi, ʻike ʻia ka micro surface morphology o ka uhi ma hope o ka corrosion.

Waiho mai

Hōʻike ka Figure 5 (A1, A2, B1, B2) i ka morphology o ka ʻili o ke kila kila 304 i hōʻike ʻia a uhi ʻia nā seramika alumina maʻemaʻe ma ka hoʻonui ʻokoʻa ma hope o ka ʻino ʻana.Hōʻike ke kiʻi 5 (A2) i ka ʻili o ka ʻili ma hope o ka ʻinoʻino.No ka papa lepo ʻole, ʻike ʻia kekahi mau lua ʻino nui ma ka ʻili ma hope o ka hoʻokomo ʻia ʻana i loko o ka electrolyte, e hōʻike ana he ʻilihune ke kūʻē ʻana o ka matrix metala a ua maʻalahi ka electrolyte e komo i loko o ka matrix.No ka uhi ʻana i ka alumina seramika maʻemaʻe, e like me ka mea i hōʻike ʻia ma ke Kiʻi 5 (B2), ʻoiai ua hoʻokumu ʻia nā kahawai porous ma hope o ka ʻino ʻana, ʻo ke ʻano ʻano paʻa a me ke kūpaʻa maikaʻi loa o ka pale ʻana i ka alumina seramika maʻemaʻe e pale pono i ka hoʻouka ʻana o ka electrolyte, e wehewehe ana i ke kumu o ka ka hoʻomaikaʻi maikaʻi o ka impedance o ka alumina ceramic coating.

Waiho mai

ʻO ka morphology o ka ʻili o ka mwnt-cooh-sdbs, nā uhi i loaʻa i ka 0.2% graphene a me nā uhi i loaʻa 0.2% mwnt-cooh-sdbs a me 0.2% graphene.Hiki ke ʻike ʻia ʻo nā ʻāpana ʻelua i loaʻa i ka graphene ma ke Kiʻi 6 (B2 a me C2) he ʻano palahalaha, paʻa ka paʻa ʻana ma waena o nā ʻāpana i loko o ka uhi ʻana, a ua wahī paʻa ʻia nā ʻāpana aggregate e ka mea hoʻopili.ʻOiai ua hoʻopau ʻia ka ʻili e ka electrolyte, ua hoʻokumu ʻia nā kahawai pore liʻiliʻi.Ma hope o ka corrosion, ʻoʻoleʻa ka ʻili o ka uhi a he liʻiliʻi nā hale kīnā.No ka Kiʻi 6 (A1, A2), ma muli o nā hiʻohiʻona o mwnt-cooh-sdbs, ʻo ka uhi ʻana ma mua o ka corrosion he ʻano porous i hoʻohele like ʻia.Ma hope o ka corrosion, lilo nā pores o ka ʻāpana kumu i haiki a lōʻihi, a hohonu ke kahawai.Hoʻohālikelike ʻia me ke Kiʻi 6 (B2, C2), ʻoi aku ka nui o nā hemahema o ka hale, i kūlike me ka nui o ka hāʻawi ʻana i ka waiwai impedance coating i loaʻa mai ka hoʻāʻo ʻana i ka corrosion electrochemical.Hōʻike ia ʻo ka alumina ceramic coating i loaʻa i ka graphene, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hui ʻana o ka graphene a me carbon nanotube, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion.ʻO kēia no ka mea hiki i ke ʻano o carbon nanotube a me ka graphene ke hoʻopaʻa pono i ka diffusion māwae a pale i ka matrix.

5. Kūkākūkā a me ka hōʻuluʻulu manaʻo
Ma o ka hoʻāʻo ʻana i ka corrosion resistance o carbon nanotubes a me graphene additives ma ka alumina ceramic coating a me ka nānā ʻana o ka microstructure surface o ka uhi, ua huki ʻia nā hopena aʻe:

(1) I ka manawa o ka corrosion he 19 h, hoʻohui i ka 0.2% hybrid carbon nanotube + 0.2% graphene i hui pū ʻia me ka alumina ceramic coating, ua hoʻonui ʻia ka nui o ka corrosion mai 2.890 × 10-6 A / cm2 a hiki i 1.536 × 10-6 A / cm2, ua hoʻonui ʻia ka impedance uila mai 11388 Ω a i 28079 Ω, a ʻo ka maikaʻi kūʻē corrosion ka mea nui loa, 46.85%.Ke hoʻohālikelike ʻia me ka hoʻoheheʻe alumina seramika maʻemaʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi ʻana me ka graphene a me carbon nanotubes.

(2) Me ka hoʻonui ʻana o ka manawa hoʻolulu o ka electrolyte, komo ka electrolyte i loko o ka ʻili hui o ka uhi / substrate e hana i ke kiʻi ʻoniʻoni metala, kahi e pale ai i ke komo ʻana o ka electrolyte i loko o ka substrate.Hoʻemi mua ka impedance uila a laila hoʻonui, a maikaʻi ʻole ka pale ʻana i ka corrosion o ka alumina ceramic coating.ʻO ke ʻano a me ka synergy o carbon nanotubes a me graphene i ālai i ke komo ʻana i lalo o ka electrolyte.I ka wā i hoʻomoʻa ʻia no 19.5 h, ua emi ka impedance uila o ka uhi i loaʻa nā mea nano e 22.94%, 25.60% a me 9.61% pakahi, a ua maikaʻi ke kūpaʻa corrosion o ka uhi.

6. ʻO ka mana o ka uhi ʻana i ka corrosion resistance
Ma o ka pihi Tafel a me ka pihi hoʻololi o ka waiwai impedance uila, ua ʻike ʻia ʻo ka alumina ceramic coating me graphene, carbon nanotubes a me kā lākou hui ʻana hiki ke hoʻomaikaʻi i ke kūpaʻa corrosion o ka matrix metala, a me ka hopena synergistic o nā mea ʻelua hiki ke hoʻomaikaʻi hou i ka corrosion. ka pale ʻana o ka uhi seramika adhesive.I mea e ʻimi hou aku ai i ka hopena o nā mea hoʻohui nano i ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi, ʻike ʻia ka micro surface morphology o ka uhi ma hope o ka corrosion.

Hōʻike ka Figure 5 (A1, A2, B1, B2) i ka morphology o ka ʻili o ke kila kila 304 i hōʻike ʻia a uhi ʻia nā seramika alumina maʻemaʻe ma ka hoʻonui ʻokoʻa ma hope o ka ʻino ʻana.Hōʻike ke kiʻi 5 (A2) i ka ʻili o ka ʻili ma hope o ka ʻinoʻino.No ka papa lepo ʻole, ʻike ʻia kekahi mau lua ʻino nui ma ka ʻili ma hope o ka hoʻokomo ʻia ʻana i loko o ka electrolyte, e hōʻike ana he ʻilihune ke kūʻē ʻana o ka matrix metala a ua maʻalahi ka electrolyte e komo i loko o ka matrix.No ka uhi ʻana i ka alumina seramika maʻemaʻe, e like me ka mea i hōʻike ʻia ma ke Kiʻi 5 (B2), ʻoiai ua hoʻokumu ʻia nā kahawai porous ma hope o ka ʻino ʻana, ʻo ke ʻano ʻano paʻa a me ke kūpaʻa maikaʻi loa o ka pale ʻana i ka alumina seramika maʻemaʻe e pale pono i ka hoʻouka ʻana o ka electrolyte, e wehewehe ana i ke kumu o ka ka hoʻomaikaʻi maikaʻi o ka impedance o ka alumina ceramic coating.

ʻO ka morphology o ka ʻili o ka mwnt-cooh-sdbs, nā uhi i loaʻa i ka 0.2% graphene a me nā uhi i loaʻa 0.2% mwnt-cooh-sdbs a me 0.2% graphene.Hiki ke ʻike ʻia ʻo nā ʻāpana ʻelua i loaʻa i ka graphene ma ke Kiʻi 6 (B2 a me C2) he ʻano palahalaha, paʻa ka paʻa ʻana ma waena o nā ʻāpana i loko o ka uhi ʻana, a ua wahī paʻa ʻia nā ʻāpana aggregate e ka mea hoʻopili.ʻOiai ua hoʻopau ʻia ka ʻili e ka electrolyte, ua hoʻokumu ʻia nā kahawai pore liʻiliʻi.Ma hope o ka corrosion, ʻoʻoleʻa ka ʻili o ka uhi a he liʻiliʻi nā hale kīnā.No ka Kiʻi 6 (A1, A2), ma muli o nā hiʻohiʻona o mwnt-cooh-sdbs, ʻo ka uhi ʻana ma mua o ka corrosion he ʻano porous i hoʻohele like ʻia.Ma hope o ka corrosion, lilo nā pores o ka ʻāpana kumu i haiki a lōʻihi, a hohonu ke kahawai.Hoʻohālikelike ʻia me ke Kiʻi 6 (B2, C2), ʻoi aku ka nui o nā hemahema o ka hale, i kūlike me ka nui o ka hāʻawi ʻana i ka waiwai impedance coating i loaʻa mai ka hoʻāʻo ʻana i ka corrosion electrochemical.Hōʻike ia ʻo ka alumina ceramic coating i loaʻa i ka graphene, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hui ʻana o ka graphene a me carbon nanotube, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion.ʻO kēia no ka mea hiki i ke ʻano o carbon nanotube a me ka graphene ke hoʻopaʻa pono i ka diffusion māwae a pale i ka matrix.

7. Kūkākūkā a me ka hōʻuluʻulu manaʻo
Ma o ka hoʻāʻo ʻana i ka corrosion resistance o carbon nanotubes a me graphene additives ma ka alumina ceramic coating a me ka nānā ʻana o ka microstructure surface o ka uhi, ua huki ʻia nā hopena aʻe:

(1) I ka manawa o ka corrosion he 19 h, hoʻohui i ka 0.2% hybrid carbon nanotube + 0.2% graphene i hui pū ʻia me ka alumina ceramic coating, ua hoʻonui ʻia ka nui o ka corrosion mai 2.890 × 10-6 A / cm2 a hiki i 1.536 × 10-6 A / cm2, ua hoʻonui ʻia ka impedance uila mai 11388 Ω a i 28079 Ω, a ʻo ka maikaʻi kūʻē corrosion ka mea nui loa, 46.85%.Ke hoʻohālikelike ʻia me ka hoʻoheheʻe alumina seramika maʻemaʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka corrosion o ka uhi ʻana me ka graphene a me carbon nanotubes.

(2) Me ka hoʻonui ʻana o ka manawa hoʻolulu o ka electrolyte, komo ka electrolyte i loko o ka ʻili hui o ka uhi / substrate e hana i ke kiʻi ʻoniʻoni metala, kahi e pale ai i ke komo ʻana o ka electrolyte i loko o ka substrate.Hoʻemi mua ka impedance uila a laila hoʻonui, a maikaʻi ʻole ka pale ʻana i ka corrosion o ka alumina ceramic coating.ʻO ke ʻano a me ka synergy o carbon nanotubes a me graphene i ālai i ke komo ʻana i lalo o ka electrolyte.I ka wā i hoʻomoʻa ʻia no 19.5 h, ua emi ka impedance uila o ka uhi i loaʻa nā mea nano e 22.94%, 25.60% a me 9.61% pakahi, a ua maikaʻi ke kūpaʻa corrosion o ka uhi.

(3) Ma muli o nā hiʻohiʻona o nā nanotubes kalapona, ʻo ka uhi i hoʻohui ʻia me nā nanotubes kalapona wale nō he ʻano porous i hoʻohele like ʻia ma mua o ka ʻino.Ma hope o ka corrosion, lilo nā pores o ka ʻāpana kumu i haiki a lōʻihi, a hohonu nā kahawai.ʻO ka uhi i loaʻa i ka graphene he papa palahalaha ma mua o ka ʻino ʻana, kokoke ka hui ʻana ma waena o nā ʻāpana i loko o ka uhi ʻana, a ua uhi paʻa ʻia nā ʻāpana aggregate e ka adhesive.ʻOiai ua hoʻopau ʻia ka ʻili e ka electrolyte ma hope o ka ʻinoʻino, he kakaikahi nā kahawai pore a paʻa mau ke ʻano.Hiki i ke ʻano o ka carbon nanotubes a me ka graphene ke hoʻopaʻa pono i ka hoʻolaha ʻana o ka māwae a pale i ka matrix.


Ka manawa hoʻouna: Mar-09-2022